26 Mayıs 2016 Perşembe

Kısır | Mervia's World

Çay saatlerimizin vazgeçilmezidir kısır. 🎀  Gerçi ben sadece çay saatlerinde değil günün her öğününde yiyebilirim. 💟 Herkesin yapma şekli de damak tadı da farklıdır. Bu tarif, kısırın benim damak tadıma uygun olan şekli. Siz istediğiniz malzemeyi ekleyip çıkarabilirsiniz. Buyrun tarife..👇


MALZEMELER

▪ 2 su bardağı ince bulgur
▪ 2 su bardağı kaynar su
▪ 1 tepeleme yemek kaşığı domates salçası
▪ 1 tepeleme yemek kaşığı biber salçası
▪ 5-6 dal taze soğan
▪ 4 diş sarımsak
▪ Yarım demet maydanoz
▪ Bir avuç taze nane
▪ 4-5 yaprak marul
▪ 1 yemek kaşığı nane
▪ 1 yemek kaşığı sumak
▪ 1 tatlı kaşığı pul biber
▪ Yarım tatlı kaşığı karabiber
▪ Yarım tatlı kaşığı kimyon
▪ 1 tatlı kaşığı tuz
▪ 1 kahve fincanı limon suyu
▪ 1 kahve fincanı zeytinyaği
▪ 2 yemek kaşığı nar ekşisi

YAPILIŞI

2 su bardağı ince bulgurun üstüne 2 su bardağı kaynar suyu dökelim, biraz karıştıralım ve üzerini kapatıp 10 dk bekleyelim. Şişen bulgurların üstüne 1 yemek kaşığı domates, 1 yemek kaşığı biber salçasını yedirerek iyice karıştıralım. Taze soğan, sarımsak, marul, maydanoz ve naneyi ince ince kıyalım ve bulgurlara ekleyelim. Tüm baharatları koyalım ve karıştıralım. Limon suyu, zeytinyağı ve nar ekşisini de koyalım ve güzelce karıştıralım. Tadına bakıp damak tadımıza göre eksik gelen malzeme varsa ekleyip servis yapalım.

Afiyet olsun.. 👌



4 yorum:

  1. Ellerine sağlık :) muhteşem görünüyor yaz da geldi hafif iyi gider👌🏼

    YanıtlaSil
    Yanıtlar
    1. Çok teşekkür ederim, evet yaz için ideal bir seçenek ;)

      Sil